Kıdem Tazminatı Vergisi Geri Nasıl Alınır - Kıdem Tazminatı Vergisi Geri Nasıl Alırım - Kıdem Tazminatı Vergisi Kimler Geri Alır - Kıdem Tazminatı Vergisi Ne Yapmak Gerekir - Kıdem Tazminatı Vergisi için Nereye Başvurulur - Kıdem Tazminatı Vergisi Nereden Alınır -Kıdem Tazminatı Vergisi Geri Nasıl Alınır Kıdem Tazminatı Vergisi İçin Gerekli Belgeler Dilekçe Örneği
Tüm Bu Soruların Cevabı Burada ; Ama Öncesinde burayı mutlaka okuyun;
Her kıdem tazminatı alan bu vergi iadesini geri alamıyor. Çünkü bazı firmalar tazminattan vergi kesiyor bazıları kesmiyor. Bir ip ucu sene sonuna doğru maaşları vergiden dolayı düşen çalışanlar var ya ha işte sizde bu çalışanlardan biriyseniz ve kıdem tazminatı aldıysanız muhtemelen siz alabilirsiniz. Tabi zaman aşımına uğramadıysanız.
UNUTMAYIN.... Karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya İkale sözleşmesi kapsamında ödenen iş kaybı tazminatları, iş güvencesi tazminatları, bonus ödemesi, hizmet ödülü, ek ödeme, ikramiye gibi ek tazminatlardan kesilen gelir vergilerinin iadeleri yapılmaktadır...
Kıdem Tazminatı Vergisi Kimler Geri Alır ?
Öncelikle kimler Kıdem tazminatı vergisini kimler alabilir onu söyleyelim. 27 Mart 2018 tarihi milat kabul edilecek, beş yıllık zaman aşımı o tarihte başlamayacak. Vergi iadesi için dava açanlar açısından zaman aşımı işlemiyor. Zaman aşımı 2019'dan geriye doğru hesaplanacak. Daha önce hiç dava açmayıp bu yıl dilekçe verenler en fazla 2014'e kadar olan dönem için iade alabilir. Zaten dava açtıysanız siz bu yazıyı artık okumayın sizi kapsamıyor. Davanın sonucunu bekleyeceksiniz.
Şimdi anlaşarak giriş çıkış ne dersek diyelim bu şekilde tazminat alan herkes vergi iadesi geri alamaz. Tazminat vergisi geri almada bilinen yanlışlar ; Eğer tazminatınızı alırken vergi kesintisi yapılmadıysa haliyle kıdem tazminatı vergi iadesi geri alamazsınız.
Kıdem Tazminatı Vergisi Geri Alma Önemli !!!
Kıdem Tazminatı Vergisi için Nereye Başvurulur ?
Tazminatı aldığınız şirketin bağlı olduğu vergi dairesine... Bunu kıdem tazminatı aldığınız firmanın muhasebesinden öğrenebilirsiniz.
UNUTMAYIN.... Karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya İkale sözleşmesi kapsamında ödenen iş kaybı tazminatları, iş güvencesi tazminatları, bonus ödemesi, hizmet ödülü, ek ödeme, ikramiye gibi ek tazminatlardan kesilen gelir vergilerinin iadeleri yapılmaktadır.
Kıdem tazminatı aldığınız firmanın bağlı bulunduğu vergi dairesine başvuru yapmalısınız. işverenin muhtasar vergi yönünden mükellefi olduğu vergi dairesine yapılacak. Şubeleri nedeniyle ayrı vergi dairelerinin mükellefi olan iş yerlerinde, ilgili şubenin mükellefi olduğu vergi dairesine başvurulacak.
Kıdem Tazminatı Vergisi İçin Gerekli Belgeler
- Kıdem Tazminatı Vergisi Ne Yapmak Gerekir
- Kıdem Tazminatı Vergisi için Nereye Başvurulur
- Kıdem Tazminatı Vergisi Nereden Alınır
- Kıdem Tazminatı Vergisi İçin Gerekli Belgeler
İşte tüm soruların yanıtı burda;27.03.2018 tarihinden önce işten ayrılmış ve bu tarihten önce imzalanmış ikale - karşılıklı sonlandırma sözleşmesi olması ve bu tarihten 5 yıl geriye dönük ödeme almış olanlar
Kıdem Tazminatı Vergisi İçin Gerekli Belgeler
- İkale sözleşmesi
- tazminatın yer aldığı ücret bodrosu
- ödemeye ilişkin dekont
- dilekçe
ile tazminatınızı aldığınız firmanın bağlı olduğu vergi dairesine başvurarak geri alma işlemini başvurabilirsiniz.
Eğer şirkettin bağlı bulunduğu vergi dairesine gidemiyorsanız posta yoluyla da başvuru yapabilirsiniz. Öncesinde vergi dairesini telefonla arayıp bir görüşünüz teyit alın. Posta yoluyla başvuru alıyor mu? Yada interaktif vergi dairesi yoluyla internet üzerinden de başvuru yapabiliyorsunuz. Bu kadar kolay...
0 Yorumlar