Elektrik İdaresinden Kayıp Kaçak Ücretlerini Nasıl Geri Alırım

Yıllardır tartışılan elektrik faturalarına kaçak olarak kullanılan elektriğin yasal olarak kullananlardan tahsil edilmesi tartışılıyordu. Elektrik dağıtım şirketleri kaçak elektrik kullananların zararını, yasal olarak kullananlardan tahsil ediyordu. Yargıtay Mersin Silifke bir elektrik abonesinin şikayeti ile konu yasal mercilere taşınmış ve elektrik abonesi lehine karar nihayet çıktı. Bu karar emsal niteliğinde.. Geriye dönük 10 yıla ait kayıp kaçak bedelini geri talep edebileceksiniz. Ortalama abone başı 1000 TL geri alabiliyorsunuz.. Nasıl mı?

Eğer ki Kayıp kaçak bedeli olarak sizden alınan tutar 2000 TL'nin altındaysa;  Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvuruyor gerisini karışmıyorsunuz. Tabi Tüketici Hakem Yetine deli gibi bir çok konuda başvuru olmasından dolayı sonuçlanma 6 ay ile 1 sene arasında sürer merak etmeyin elbet sonuçlanır.


Peki geriye dönük kayıp kaçak bedeli ne kadar ödediniz. tüm faturaları saklıyorsanız hesaplayabilirsiniz ki zannetmiyorum kimse o kadar saklamıyordur.  Elektrik idarenizi arayın bunu nasıl öğrenebileceğinizi sorun... Orası biraz muallak..

Eğer ki kayıp kaçak bedelinizi 2000 TL üzeri ise mahkemeye başvurmanız gerekiyor.

Takvim gazetesinde çıkan habere göre ise ;

Abonelerin, kayıp-kaçak parasını alabilmek için Yargıtay'ın son kararını emsal gösterip dağıtım şirketi aleyhine dava açmaları gerekiyor. Davada aboneler, hem halen tahsil edilen kayıpkaçak bedeli için tedbir isteyecek hem de geçmiş 10 yıllık bedelin iadesini talep edecek. Abonelerin, faturaları 2 bin lira altı ise tüketici hakem heyetine (fatura tutarına göre), 2 bin lira üstü ise mahkemeye başvurmaları gerekiyor. (Takvim)
 

Yorum Gönder

0 Yorumlar